Contact Opnemen
Zoekvak
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Poll

Het Hollandse aardbeienseizoen officieel geopend!

2013-04-19 21:58

Het Hollandse aardbeienseizoen is dinsdag 16 april geopend.

De Hollandse aardbeientelers (zo’n 250 bedrijven) hebben in de ochtend van de derde dinsdag van april massaal de aardbeienvlag gehesen op het eigen bedrijf als opening van het seizoen. Vol trots, gezien de vele reacties en foto’s van wapperende vlaggen die via Twitter en Facebook werden verspreid. Later in de ochtend zijn alle 17 Ronald McDonald Huizen én het hoofdkantoor bezocht door telers met een aardbeienverrassing en een symbolische cheque. Ook werd het seizoen in 15 steden geopend met het voordragen van de Kroonrede en het veilen van de eerste Hollandse aardbeien voor het goede doel. 

Ruud Boersen van De Kneppeltuin heeft de vlag gehesen



Kinderfonds directeur Remke Brand ontvangt de cheque van Hollandse aardbeienteler Mark van Aert

Aardbeientelers gaan dit jaar met allerlei aardbeienacties geld inzamelen voor de 17 Ronald McDonald Huizen in Nederland. “Dat bijna alle aardbeientelers zich gezamenlijk inzetten voor al onze Ronald McDonald Huizen is uniek. Zo’n collectieve actie vanuit één branche maken we niet vaak mee”, vertelt een enthousiaste Remke Brand, adjunct-directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds tijdens de overhandiging van de cheque en aardbeienverrassing door Mark van Aert, aardbeienteler en voorzitter van de landelijke aardbeiencommissie.


Van links naar rechts: aardbeien veilen in Roermond voor Ronald McDonald; teler aan de slag in Nijmegen; actieteam samen met straattheater Aardblij in Tilburg en blij met een Hollandse goed-doel aardbei

 

Hartverwarmend

Ook de reacties van de individuele Ronald McDonald Huizen zijn hartverwarmend. Margo de Kock, manager van het Ronald McDonald Huis in Maastricht, laat via twitter weten: “Het is ECHT lente! Met dank aan #hollandseaardbeien die elk Ronald McDonald Huis in Nederland vandaag blij maakt met heerlijke zomerkoninkjes!”
In Rotterdam zijn de bewoners van het Ronald McDonald Huis door teler Gerard Koolhaas getrakteerd op heerlijke aardbeientoetjes. En vanuit Leiden meldt teler Richard van Dijk: “De bewoners hier zijn erg verrast en zeer content met de aardbeien en konden niet wachten ze te proeven.”


Ronald McDonald Huis Barendrecht krijgt bezoek van Hollandse aardbeientelers Will Beekers; Hollandse aardbeientelers actieteam Roermond; Inzamelactie door teler in het Zeeuwse Nieuwerkerk

 

Feest in Zwolle en Tilburg

“Het is hier een feestje”, rapporteert teler Annet Kalter tijdens bezoek aan hartje Zwolle. Het is een van de steden waar de aardbeientelers de Kroonrede voordragen als opening van het seizoen en aardbeien aan de hoogste bieder verkopen. De opbrengst gaat naar de Ronald McDonald Huizen. Teler Rob van der Wouw in Dongen laat vanuit Tilburg weten: “Telers en de medewerker van het plaatselijke Ronald McDonald huis werken fanatiek samen om geld in te zamelen. Collega-teler Nancy Peeters ook uit Dongen heeft er alles aan gedaan om bij mensen de actie voor het goede doel onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. Dat is heel mooi om te zien.”


Ronald McDonald Huis Zwolle met Annet en Richard Kalter -Foto van Sandra Huysmans van Ronald McDonald Huis Den Haag - Ronald McDonald Kindervallei Valkenburg in de persoon van Thea Coolen ontvangt telers Marcel Dings, Marc Christis en Bart Dings en als laatste Kees van Giessen, die vlagt in Baarlo.
 

Koningsspelen

Naast geld inzamelen voor het goede doel delen telers graag hun passie voor en kennis over (het telen van) aardbeien. Doel is om vele nieuwe aardbeienambassadeurs te werven. De eerstkomende activiteit is daarom speciaal gericht op de scholen die deelnemen aan de Koningsspelen op 26 april. Leerlingen van basisscholen kunnen zich via de website hollandseaardbeien.nl/Koningsspelen aanmelden voor een extra feestelijk aardbeienontbijt tijdens de Koningsspelen. Van alle aanmeldingen wordt per provincie één basisschool uitgeloot die op deze dag door een van de Hollandse aardbeientelers van lekkere Hollandse aardbeien wordt voorzien voor een feestelijk koningsontbijt.

 

Oranjetip

Tip voor 30 april: versier de aardbei met witte chocolade en blauwe suiker.
Leuk om jouw gast mee te verrassen rondom de oranjeperiode.
 

         

 

Kijk voor nog meer informatie op: www.hollandseaardbeien.nl