Hollandse Garnalencoctail
Prijs:0.00EUR
4 personen
Ingrediënten:
- 125 ml slagroom of 125 gram crème fraîche
- 100 ml halvanaise of mayonaise
- 1 mespuntje paprikapoeder
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels whisky of cognac
- zout en versgemalen peper
- blaadjes ijsbergsla, lollo bionda of romaine in smalle reepjes gesneden
- 400 gram Hollandse garnalen
- 1 citroen, in partjes gesneden
Voorbereiding:
Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door.
(Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast).
Bereidingswijze:
Verdeel de sla over 4 glazen of kommen. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover. Garneer met partjes citroen.
Kies eens uit de volgende dressingvariaties voor de garnalencocktail:
- 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 teentje geperste knoflook, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel honing, 4 eetlepels mayonaise of volle yoghurt.
- 150 ml magere yoghurt, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels gehakte dille, 1 eetlepel honing.
- 125 g demi crème fraîche, 2 eetlepels sherry, 1 teentje geperste knoflook, mespuntje cayennepeper, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel gehakte bieslook.