Contact Opnemen

Andijvie

Prijs:0.00EUR

Beschikbaarheid:

Lente                                   : grote (Hollandse!) aanvoer

Zomer                                 : grote (Hollandse!) aanvoer

Herfst                                  : Gemiddelde aanvoer (kas)

Winter                                 : Gemiddelde aanvoer (buitenland) 

 


Benodigde hoeveelheid per persoon:

Rauw                                   : ruim 150 gram

Gekookt                              : ruim 400 gram

Roerbakken                      : ruim 300 gram 

 

Smaak:

Een frisse, licht bittere smaak 

 

Bewaren:

Bewaar andijvie hooguit 3 dagen in de groentelade van de koelkast. 

 

 

Bereiden:

Verwijder voor het schoonmaken de lelijkste buitenste bladeren en snijd de andijvie in reepjes van ongeveer 2 cm. Het gele hart smaakt erg goed in een frisse salade. Gaat u de andijvie koken, houd dan een kooktijd aan van ongeveer 5 minuten. Houdt u van wat gaardere groentes, verleng de kooktijd dan iets. Roerbakken kan ook, voorkoken is niet nodig. Roerbak de andijvie ongeveer 2 minuutjes. 

 

Wist u dat…

  • Kasandijvie veel zachter is dan de koude grond andijvie en daarom een kortere kooktijd heeft?
  • U andijvie ook in kunt vriezen? Blancheer de gesneden andijvie dan voor het invriezen ongeveer 3 minuten in kokend water.
  • Er twee soorten andijvie bestaan: ‘gewone’ andijvie en krulandijvie?
  • Slap geworden andijvie weer fris wordt wanneer u de krop voor bereiding even in ijskoud water legt?
  • Andijvie een nitraatrijke groente is?
  • De bitterstoffen in andijvie een preventieve werking tegen kanker zouden hebben?
Andijvie - Eigenschappen
Eigenschappen
Eiwit1