Stamppot van zoute bonen en witte bonen
4 personen
Ingrediënten:
• 250 gram witte bonen
• 500 gram snijbonen uit het zout
• 1 kilo aardappelen
• 1 rookworst
• 2 dl melk
• boter
Bereiding:
Kook de witte bonen, nadat ze een nacht geweekt hebben, in ongeveer 1 uur gaar. Kook de snijbonen 15 minuten, spoel ze daarna langdurig af tot ze niet meer zout smaken. Breng de aardappelen aan de kook, leg daar de voorgekookte ontzoute snijbonen en de rookworst bovenop. Kook dit alles tezamen 30 minuten. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Haal de worst eruit, giet eventueel kookvocht af en stamp de aardappelen en snijbonen dooreen onder toevoeging van wat kokende melk en wat boter. Roer ten slotte de gare bonen erdoor. Proef de stamppot, waarschijnlijk zal er geen zout meer hoeven worden toegevoegd. Geef de worst er apart bij.