Kipfilet met paksoi en gember
4 personen
Ingrediënten:
• 1 limoen, schoongeboend
• 2 eetlepels olie
• 4 kipfilets
• 250 ml slagroom
• 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
• 4 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
• 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
• 1 grote paksoi (of 2 kleine)
• 2 eetlepels roerbakolie
• 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden
Bereiding:
Met mes groene schil van limoen dun afsnijden.
In hapjespan olie verhitten en kipfilets rondom bruinbakken.
Vuur laag zetten en slagroom in pan schenken.
Limoenschil, knoflook, gember en chilipeper rond kip verdelen.
Deksel op pan zetten en kip in saus in 8-10 minuten.
Zachtjes gaarsudderen. Paksoi schoonmaken en in stukken van ongeveer 2 cm snijden.
In wok roerbakolie verhitten en paksoi al omscheppend in 3 tot 4 minuten beetgaar bakken.
Kipfilets op vier warme borden leggen.
Saus boven kom door een zeef schenken en op smaak brengen met zout en peper.
Over kipfilets schenken. Koriander erover strooien. Paksoi ernaast leggen.
Tip:
Lekker met pandanrijst.