Kokos Boontjes
Vermeerder de ingrediënten naar het aantal personen.
- Half pond sperzieboontjes
- Drie eetlepels gesneden ui
- Teentje knoflook
- Theelepel sambal trassi
- Theelepel laos
- Theelepel rietsuiker
- Stengel citroengras (sereh)
- Laurierblaadje
- Pakje romige kokosmelk
- Twee eetlepels olie
Bereiding:
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Wrijf ui, knoflook, sambal, suiker en laos tot een brij.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Fruit* dit even in de olie, voeg de boontjes toe zonder het kooknat maar gooi het kooknat niet weg. Roerbak de boontjes even mee en voeg dan 1 deciliter kooknat toe en een pakje kokosmelk, laurierblaadje, stengel citroengras (even insnijden) en de rietsuiker.
Laat nog 5 minuten zachtjes koken en bind eventueel met wat maizena.
Verwijder het laurierblaadje en het citroengras.
Lekker met pandanrijst en een kip of vleesgerecht.
*Fruiten is een kooktechniek waarbij je groentes, kruiden (zoals ui) of specerijen en/of paddestoelen zachtjes verwarmt in wat olie of vet. Dit zorgt ervoor dat de geur en smaakstoffen goed vrijkomen.
Tijdens het fruiten heb je geen deksel op de pan.
De gerechten zijn kleingesneden, zodat de smaak en geurstoffen nog beter ontwikkelen.
Ingezonden door: Anneke Korf