Hutspot van Pastinaak
Prijs:0.00EUR
Columbus ontdekte de aardappel, maar voor die tijd deed men alles met Pastinaak.
Pastinaak is een echte “vergeten groente” maar na het eten van dit gerecht vergeet u het nooit meer!
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 tot 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 kilo Pastinaak
- 400 gram Wortels
- 350 gram Uien
- Boter
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout en melk
Hulpmiddelen:
- Pan
- Stamper
- Pollepel
Voorbereiding:
Schil de pastinaak en de peen. Schil de ui en snij ′m in schijfjes. Pastinaak in dikke plakken snijden, peen in dunne plakjes.
Bereidingswijze:
Zet peen en pastinaak op en laat 7 minuten koken.
Voeg de uiringen toe en laat nog 10 minuten koken.
Afgieten, stampen, peper, zout gemalen muskaat erbij en roeren.
Melk toevoegen tot een flinke puree is ontstaan.
Een heerlijke aerdappels peeen en juin, zoals ze dat in Zeeland zeggen!
Smakelijk eten!