Contact Opnemen

Spitskoolquiche

Prijs:0.00EUR

Ingrediënten:

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 1 zak gesneden spitskool van Vitamientje
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 3 eieren
  • 250 a 300 gram spekjes
  • 150 a 200 gram geraspte kaas
  • Paneermeel
  • Gedroogde provinciaalse kruiden
  • Peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spekjes uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Vet een quichevorm in, en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg.

Bedek vervolgens de bodem van de taart met een klein laagje paneermeel. (vangt overtollig vocht op)

Meng in een kom de crème fraiche met de 3 eieren,

voeg ongeveer 2 eetlepels gedroogde provinciaalse kruiden en wat peper (naar smaak) toe.

Voeg vervolgens de spitskool, geraspte kaas en de uitgebakken spekjes toe aan dit mengsel.

Doe het mengsel in de taart en zet deze vervolgens 30 tot 45 minuten in de oven.

 

Serveertip:

Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je deze gaat eten.