Rabarbertaart
Recepten » Hoofdgerechten|Recepten » Nagerechten
Officieel is een rabarbertaart een warm nagerecht,
maar mijn vrouw en ik eten dit als een compleet gerecht.
Je kunt er eventueel nieuwe aardappelen bij gebruiken of gebakken krieltjes,
maar voor ons is dit gerecht meer dan genoeg.
4 personen
Ingrediënten:
- 1400 gram niet schoon gemaakte rabarber (schoon gemaakt houdt je er een 1 kilo van over)
1 kilo schoongemaakte rabarber in blokjes snijden van ongeveer 3 - 4 cm
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker.
Dit alles goed door elkaar mengen, en doe dit mengsel in een voorgevette ovenschaal.
- 150 gram bloem
- 100 gram suiker
- 125 gram hazel/walnoten fijn gemaakt (eventueel met een deegroller)
Bloem, suiker en de noten door elkaar mengen,
en dit alles over de rabarber heen strooien (gelijk verdelen)
Dan 75 gram (room)boter in kleine stukjes erover heen verdelen.
Plaats de ovenschaal in een Heteluchtoven op 180 graden.
Totaal duurt het dan ongeveer 30 minuten.
Eet Smakelijk!
Ingezonden door: Nico Wind
Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!
VitamientjeIJsselmuiden 08-06-2011 20:02 |
Hartelijk dank Nico. Leuk om zo met elkaar heerlijke recepten te delen. Ga zo door! |
---|