Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Toscaanse asperge-salade

Recepten » Voorgerechten|Recepten » Bijgerechten koud

Geef uw waardering!
(30 Stemmen)

Voor 4 personen

 

 Ingrediënten:

  • 100 gram tricolore pasta (bijvoorbeeld Penne of Fusilli)
  • 200 gram witte asperges
  • 100 gram groene asperges
  • 4 takjes basilicum
  • 200 gram gerookte kipfiletreepjes
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes op olie
  • olijfolie
  • peper en zout

 


Bereiding:

Was en schil de witte asperge en was de groene asperges. Snijd deze in schuine stukjes.

Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.

Blancheer de groene aspergestukjes. Kook de pasta al dente en giet af.

Vermeng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen.

Giet de tomaatjes af en vang de olie op in een schaaltje.

Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes.
Als de aspergestukjes afgekoeld zijn, afgieten en vermengen met de pasta.

De gesneden tomaatjes en basilicumblaadjes toevoegen.

Breng op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.

 


Serveertip:

Garneer eventueel met rucola en serveer de salade niet te koud.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*