Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Mexicaanse chili con carne

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(13 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 paprika's, in blokjes
  • 0.5 bouillonblokje
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 blikken kidneybonen

 

Bereiding:

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.

Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze ca. 3 minuten mee.

Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en voeg de tomatenblokjes en chilisaus toe.

Breng de saus al roerende aan de kook en laat de saus ca. 10 minuten afgedekt sudderen.

Laat de kidneybonen in een zeef uitlekken en verwarm de bonen ca. 5 minuten op zacht vuur in de saus mee.

Breng de chili op smaak met zout en peper. Verdeel de chili over vier borden.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Mexicaanse chili con carne