Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Artisjokken met kruidendip

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(12 Stemmen)

2 personen


Ingrediënten:
- 4 kleine artisjokken
- 1/2 citroen
- Zout
- 1 sjalotje
- 1 theelepel suiker
- Peper
- 2 eetlepels fijngehakte groene kruiden (dille, bieslook, peterselie)
- 1 theelepel Franse mosterd 
- 3/4 dl yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie


Bereiding:
- Breek of snijd de stelen van de artisjokken
- Breng een flinke laag water met de halve citroen en 1 theelepel zout aan de kook, leg de artisjokken in het kokende water, leg er een bord op, zodat ze onder water blijven en kook ze in ca. 25 minuten gaar (de artisjokken zijn gaar als u er gemakkelijk een blad kunt uittrekken)
- Haal de artisjokken uit de pan en laat ze ondersteboven op een bord uitlekken
- Pel en snipper het sjalotje en meng het met de suiker, wat peper en zout, de groene kruiden, de mosterd, de yoghurt en de olijfolie
- Zet de lauwe of koude artisjokken op 2 borden en geef het dipsausje er apart bij 
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Artisjokken met kruidendip