Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Kipstoofpot met gedroogde appeltjes

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(13 Stemmen)

5 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 ui 
  • teentje knoflook
  • boter
  • 10 kipkarbonaadjes
  • 0,5 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 flesje bruin bier
  • 200 gram gedroogde appeltjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 1,5 eetlepel bloem
  • zout, peper

 

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Braad in de boter de kip rondom aan en neem ze daarna uit de pan.

Verhit de boter opnieuw en voeg eventueel iets boter aan en fruit* de ui, knoflook, kruidnagel, gemberpoeder en het laurierblad.
Schenk het bier in de pan en breng het aan de kook. Voeg de appeltjes en de kip toe en laat alles in een gesloten pan ongeveer een uur sudderen (de kip af en toe omdraaien).
Voorzichtig de kip eruit halen. Roer de mosterd los met de suiker, zachte boter en de bloem en roer dit mengsel beetje voor beetje door de saus tot dat deze licht gebonden is.
Op smaak brengen met peper en zout. De kip weer in de saus leggen.

 

 *Fruiten is een kooktechniek waarbij je groentes, kruiden (zoals ui) of specerijen en/of paddestoelen zachtjes verwarmt in wat olie of vet. Dit zorgt ervoor dat de geur en smaakstoffen goed vrijkomen.

Tijdens het fruiten heb je geen deksel op de pan.

De gerechten zijn kleingesneden, zodat de smaak en geurstoffen nog beter ontwikkelen.

 

Serveertips:

Lekker met puree of grof boerenbrood

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*