Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Erwtensoep / Snert

Recepten » Voorgerechten

Geef uw waardering!
(12 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:

  • 500 g gedroogde spliterwten
  • 2,5 liter water

De volgende ingrediënten wisselen in hoeveelheid:

  • varkensvlees zoals spek,
  • karbonade,
  • schenkel,
  • krabbetjes
  • knolselderij of bleekselderij
  • rookworst
  • winterwortel
  • aardappel
  • prei
  • ui
  • zout
  • peper

 
Bereidingswijze: 
Was de spliterwten zeer goed tot er geen stof meer vanaf komt en zet ze op met het water en het vlees (behalve de rookworst). Schep als het kookt af en toe het schuim van de soep af met een schuimspaan. Laat de soep ongeveer drie kwartier koken.

Als een groot stuk vlees is toegevoegd moet deze uit de soep worden gehaald,

het Vlees klein sneden en eventueel het bot verwijderen.

Het kleingesneden vlees gaat weer terug in de pan. Snij alle groenten vrij grof.

Voeg de gesneden groenten toe en laat de soep verder koken totdat alles heel zacht is geworden,

dat wil zeggen tenminste nog een half uur.

Proef de soep halverwege en voeg naar smaak zout en peper toe.

De soep smaakt het beste als deze in een grote hoeveelheid wordt bereid.

Voeg vijf minuten voordat de soep klaar is de in plakjes gesneden rookworst toe.

 

P.S.

De soep wordt traditioneel gegeten met roggebrood, belegd bijvoorbeeld met katenspek, veel spek.
  

Wist u dat: 

Snert is erwtensoep van de dag erna. De soep is opgesteven, zodat een pollepel rechtop in de pan kan blijven staan. Een beetje water erbij en je kunt de soep weer zachtjes opwarmen.

Eigenlijk nog lekkerder dan dagverse erwtensoep.

 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Voorgerechten » Erwtensoep / Snert