Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Rode Kool met braadworst

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(10 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten :

5 el olijfolie

4 stuks braadworst

1 zak aardappelpartjes (toscaans of aardappelpuree 800 gram)

1 ui, fijngesnipperd

1/2 rodekool, in fijne reepjes gesneden

3 el balsamicoazijn (fles 250 ml)

3 el zwarte olijven (potje 240 g)

2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (potje 12 g)

 

Bereiding:

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de braadworst in ca. 20 minuten bruin en gaar.

Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudgeel en gaar, schep regelmatig om.

 

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten Voeg de rodekool toe en bak in 5-6 minuten knapperig gaar.

Schep de balsamicoazijn, de olijven en de Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel de rodekool en de braadworst over 4 borden en serveer met de aardappelpartjes.

 

Tip:

Voor een eigentijdse rodekoolstamppot:

Meng reepjes gewokte rodekool samen met magere spekreepjes door aardappelpuree.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Rode Kool met braadworst