Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Appel-speculaassouffleetjes

Recepten » Nagerechten

Geef uw waardering!
(3 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 1 citroen
• 500 gram friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)
• 2 eetlepels diksap appel
• 1 eiwit
• 2 eieren
• 30 gram witte basterdsuiker
• 40 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
• 1 eetlepel maïzena
• 50 gram speculaas of bastognekoek, verbrokkeld
• 4 ingevette soufflévormpjes (inhoud 300 ml)



Bereiding:
Boen de citroen schoon en rasp van één helft van schil fijn. Pers de andere helft van citroen uit. Schil de appels snijd ze in stukjes. Laat in een pan met een dikke bodem de appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Roer de citroensap erdoor laat de moes afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een vetvrije kom de eiwit met mespunt zout met de mixer tot pieken. Klop in een andere kom de eieren en de basterdsuiker met mixer tot een schuimige massa. Spatel het bakmeel en de maïzena er luchtig door. Schep de appelmoes, speculaas en het eiwitschuim luchtig door het meelmengsel. Verdeel het Soufflébeslag over vormpjes en strijk de bovenkant glad. Zet de vormpjes in het midden van de oven en bak de souffleetjes 25-30 min. tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.

 

Serveertip:

Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Nagerechten » Appel-speculaassouffleetjes