Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Gevulde courgettes

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(20 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 1.5 l groentebouillon (van tablet)
• 4 courgettes
• 3 eetlepels olijfolie
• 200 rundergehakt
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 1 rode (punt)paprika, in blokjes
• Zout en versgemalen peper
• Mespunt kerriepoeder
• 1 eetlepel gehakt provinciaalse kruiden (of: 1 theelepel gedroogd)
• 1 (kleine) prei, in ringetjes
• 2 eetlepels peterselie
• 200 gram geraspte belegen kaas

 

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bouillon. Snijd de courgettes in de lengte door en hol ze uit met een lepel. Blancheer de courgettes 2-3 minuten in de bouillon. Giet ze af, spoel er koud water over en laat de omgekeerd uitlekken. Verhit de olijfolie en bak hierin het gehakt rul met de sjalotten en de paprika. Voeg zout, peper, kerriepoeder en de provinciaalse kruiden toe. Schep de prei en peterselie erdoor. Giet overtollig vet af. Leg de courgettehelften op een bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi ze met kaas. Zet ze 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Gratineer eventueel nog even onder een hete ovengrill.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Gevulde courgettes