Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

Recepten » Bijgerechten warm

Geef uw waardering!
(9 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 2 aubergines, in dunne plakken
• Zout en versgemalen peper
• 200 ml zonnebloemolie en 2 eetlepels extra
• 2 uien, gesnipperd
• 4 teentjes knoflook, gesnipperd
• 400 gehakt (mager / half-om-half)
• 1 eetlepel oregano
• Mespunt kaneel
• 1 theelepel koriander
• 1 theelepel paprikapoeder
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 2 tomaten in blokjes
• 100 gram geraspte kaas

 

 

Bereiding:
Bestrooi de plakken aubergine aan beide zijden met zout en laat ze een half uurtje liggen. Veeg ze met keukenpapier schoon. Verwarm 200 ml olie, bak de aubergine aan beide zijden bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de knoflook en de ui circa 3 minuten. Voeg gehakt zout en peper, oregano en de specerijen toe en fruit even mee. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe, roer om en laat de saus aan de kook komen en in circa 15 minuten op lage stand laten garen. Breng de gehaktsaus eventueel verder op smaak. Verwarm de over voor op 180 graden. Bekleed de ovenschaal met een paar plakken aubergine en schep hier een deel van de saus op. Vul de schaal zo laag voor laag en eindig met de geraspte kaas. Bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin. Lekker met rijst en een salade!
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*