Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Bietenstamppot

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(13 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 1.5 kg kruimige aardappels
• 1 kg gekookte rode bieten
• 2 uien
• 2 eetlepels suiker
• 1 laurierblad
• 1 dl azijn
• 1 dl melk
• 1 magere rookworst (375 gram)

 


Bereiding:
Verwijder (indien nodig) het vel van de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de uien fijn en meng ze met de bieten, de suiker, het laurierblad en de azijn. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels af. Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad. Stamp de aardappels met het bietenmengsel en de melk fijn. Meng wat van het bietenvocht door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen. Breng op smak met zout en peper. Serveer de stamppot op diepe, warme borden. Geef de rookworst er apart bij.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Bietenstamppot