Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Geroosterde aardappels met koriandersalsa

Recepten » Bijgerechten warm

Geef uw waardering!
(7 Stemmen)

2 personen

 

Ingrediënten:
• 3 middelgrote stevige aardappels zout
• 1 theelepel Indiase currypasta (Patak's)
• 2 eetlepels olie
• 1 kleine rode ui
• 1 zakje verse koriander (15 g)
• 1 theelepel citroensap
• mespunt sambal badjak

 


Bereiding:
Aardappels onder stromend water schoonboenen en in lengte halveren. In pan met ruim water en zout aardappels in ca. 12 minuten bijna gaar koken. In kopje currypasta en olie door elkaar roeren. Ui pellen en heel fijnhakken. Koriander heel fijnhakken. In schaaltje ui, koriander, citroensap, sambal en zout naar smaak door elkaar scheppen. Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Aardappels afgieten en even laten uitdampen. Snijvlakken bestrijken met curryolie en aardappels met snijvlak op grillpan leggen. Aardappels in ca. 5 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Op twee borden leggen en koriandersalsa erop en ernaast scheppen. Serveren met kip uit de oven.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*