Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Kipfilet met paksoi en gember

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(16 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 1 limoen, schoongeboend
• 2 eetlepels olie
• 4 kipfilets
• 250 ml slagroom
• 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
• 4 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
• 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
• 1 grote paksoi (of 2 kleine)
• 2 eetlepels roerbakolie
• 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden

 


Bereiding:
Met mes groene schil van limoen dun afsnijden.

In hapjespan olie verhitten en kipfilets rondom bruinbakken.

Vuur laag zetten en slagroom in pan schenken.

Limoenschil, knoflook, gember en chilipeper rond kip verdelen.

Deksel op pan zetten en kip in saus in 8-10 minuten.

Zachtjes gaarsudderen. Paksoi schoonmaken en in stukken van ongeveer 2 cm snijden.

In wok roerbakolie verhitten en paksoi al omscheppend in 3 tot 4 minuten beetgaar bakken.

Kipfilets op vier warme borden leggen.

Saus boven kom door een zeef schenken en op smaak brengen met zout en peper.

Over kipfilets schenken. Koriander erover strooien. Paksoi ernaast leggen.

 

Tip:

Lekker met pandanrijst.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Kipfilet met paksoi en gember