Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(13 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 1 knolselderij
• zout
• 6 eetlepels boter
• 4 eetlepels bloem
• 6 dl melk
• 300 g gorgonzola (of andere blauwaderkaas)
• peper
• 700 g aardappelschijfjes (even voorkoken)
• boter om in te vetten

 


Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 °C. Knolselderij schillen en in dunne plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Selderij in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken. Laten uitlekken. Intussen in steelpan 4 eetlepels boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen tot gladde, dunne saus ontstaat. Kaas boven saus verbrokkelen en laten smelten, terwijl saus nog iets indikt. Kaassaus op smaak brengen met peper. Ovenschaal invetten. Aardappelschijfjes laten uitlekken. Aardappelschijfjes en knolselderijplakken om en om in ovenschaal leggen. Kaassaus erover gieten. Schotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveren met gebakken schnitzels en groene salade.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*