Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Koude komkommersoep

Recepten » Voorgerechten

Geef uw waardering!
(8 Stemmen)

8 personen

 

Ingrediënten:
• 1/2 komkommer, geschild
• 1/2 el olijfolie
• 1 sjalot, gesnipperd
• 4 takjes verse munt
• 2 el volle yoghurt
• 250 ml groentebouillon (van tablet)

 


Bereiding:
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Voeg peper en zout naar smaak toe. Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe. Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Serveer de soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Voorgerechten » Koude komkommersoep