Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Aardappelpuree met bosui en boter

Recepten » Bijgerechten warm

Geef uw waardering!
(14 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten:
• 1 kilo aardappels, geschild en in stukken
• 300 ml volle melk
• 6 bosuitjes, in ringetjes
• 100 g boter

 


Bereiding:
Aardappels in bodempje water met zout in 20 min. afgedekt gaarkoken. Melk langzaam aan de kook brengen. Bosuitjes door melk roeren en 2-3 min. op laag vuur meekoken. Pan met melk van vuur nemen en mengsel 10 min. laten staan, zodat smaken kunnen intrekken. Aardappels afgieten, terug op laag vuur zetten en in 1 min. laten 'droogkoken'. Af en toe pan schudden. Aardappels fijnstampen. Warm melkmengsel met helft van boter door aardappelpuree scheppen, met zout en peper op smaak brengen. Aardappelpuree nog 1 min. verwarmen. (In magnetron) rest van boter smelten. Aardappelpuree over vier borden verdelen. In elk bergje puree kuiltje maken en daarin gesmolten boter schenken. Lekker met lamsvlees.
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*