Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Finse Koolraapschotel (Lanttulaatikko)

Recepten » Hoofdgerechten

  • Sissi heeft het zelfs voor ons klaargemaakt, het was heerlijk!
    Sissi heeft het zelfs voor ons klaargemaakt, het was heerlijk!
Geef uw waardering!
(13 Stemmen)
  • Bereidingstijd: 25-30 minuten 
  • Kooktijd van de koolraap: 30-40 minuten 
  • Baktijd in de oven: 1,5 - 2 uur 
  • Ovenstand: 175°C 
  • Geschikt om in te vriezen  
 
Ingredienten:
2 grote koolrapen (1,5-2 kg) 
1 1/2 kopje (4 dl) room, al dan niet vermengd met melk 
3/4 kopje (2 dl) paneermeel 1/3 kopje (1 dl) stroop 1 ei 
1 1/2 theelepel gemalen gember 
1/2 theelepel witte peper 
1/2 theelepel geraspte nootmuskaat 
1 eetlepel zout 
paneermeel en boter om te gratineren
 
Bereiding:
1. Schraap of schil de koolraap. Snij in flinke stukken en kook in licht gezouten water tot ze gaar zijn. 
2. Giet af en bewaar het kooknat. Stamp vervolgens de koolraap fijn of maal ze met een mixer. 
3. Meng het volgende erdoor: een papje van room en paneermeel, stroop, geklopt ei, specerijen en zoveel kooknat als nodig om een zachte en luchtige puree te krijgen. 
4. Giet de puree over in een ingevette ovenschaal, trek met een vork voortjes over het oppervlak en bestrooi met een dun laagje paneermeel. 
5. Leg er vlokjes boter op en zet in de oven. 
 
N.B.
De smaak van de koolraappuree komt er nog beter uit als je licht gebakken snippertjes ui er aan toevoegd. Als je op Google kijkt, dan zie je verschillende recepten die iets afwijken. Zo heb ik de baktijd in de oven wat korter gedaan, en heb ik er 3 verschillende uien(licht gefruit) door gedaan.
De kopjes en dl's waren bijvoorbeeld bij de paneermeel zo'n groot verschil, daar heb ik volgens mij veel meer in gedaan dan nodig, maar de smaak was prima en daar ging ik vooral voor;-)
 
Ingezonden door: Sissi Metselaar-Been

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

Vitamientje

IJsselmuiden

27-01-2015 18:15

Hartelijk dank Sissi.

Leuk om zo met elkaar heerlijke recepten te delen.

Ga zo door!
*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*