Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Gevulde Bolcourgette

Recepten » Bijgerechten koud|Recepten » Bijgerechten warm

Geef uw waardering!
(19 Stemmen)

De bolcourgette is het kleine broertje van de gewone courgette.

Hij smaakt net zo lekker, maar geeft door z'n vorm en kleurvariatie andere mogelijkheden in de keuken.

Probeer dit heerlijke recept met een Italiaans tintje.

Lekker als bijgerecht of als lunch met een frisse salade erbij. Genieten!

 

4 personen

 

Ingrediënten:

  • 4 bolcourgettes
  • 1 snee witbrood zonder korstjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tomaat in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • ingevette ovenschaal

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de kapjes ongeveer 3 cm dik van de courgettes en houd ze apart.

Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze beter blijven staan.

Hol de courgettes met een theelepel uit en snijd het vruchtvlees heel fijn.

 

2. Snijd het brood in kleine blokjes.

Verhit 1 el olie in een koekenplan en bak het brood in 5 min goudbruin. 

Schep het brood in een grote kom.

 

3. Verhit 1 el olie en bak de sjalotten met de knoflook, pijnboompitten en tijm

op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten.

Voeg het vruchtvlees van de courgettes toe en bak nog 5 minuten.

Schep de tomaat erdoor en voeg alles toe aan het brood in de kom.

Voeg 3/4 van de parmezaanse kaas toe en meng dit alles goed. Breng op smaak met peper en zout.

 

4. Vul de courgettes met het mengsel en zet ze in de ovenschaal.

Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met 2 el olie. Leg de kapjes ernaast.

Bak de courgettes in circa 25 minuten goudbruin in de oven. Serveer ze met de kapjes erop.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*