Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Zomerse sugarsnapssalade met puntpaprika, wilde zalm en ei

Recepten » Bijgerechten warm

Geef uw waardering!
(23 Stemmen)

 

Voor 4 personen

 

  • 500 gr moten wilde zalm
  • 2 puntpaprikas
  • 1 zakje kleine aardappels (600 gram)
  • 3 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 2 el zwarte pitloze olijven
  • 1 flinke bos basilicum, grof gesneden
  • 600 gr sugar snaps

 

Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 220 °C. Leg de in plastic verpakte moten zalm in een bakje met warm water. Verwarm de paprika's 10 minuten in de oven, neem ze eruit en laat de hete paprika's in een afgesloten plastic zak wat afkoelen. Doe de aardappels in de nog gesloten zak in de magnetron, en verwarm ze 8 minuten op vol vermogen. Haal de zalm uit de verpakking, dep goed droog. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, bak de moten zalm 2 minuten per zijde en bestrooi met zout en peper naar smaak. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder het harde puntje van de sugar snaps (laat het mooie zachte puntje aan de andere kant gerust zitten), leg ze 2-3 minuten in het kokende water, haal ze er met een schuimspaan uit en spoel onder stromend water af. Leg de eitjes in het kookwater en laat 4-5 minuten koken, spoel daarna onder stromend water en pel de eitjes. Neem de paprika uit het zakje, wrijf het velletje eraf en snijd in repen. Trek voorzichtig het zalmvlees van de graten en het bot en breek in grove stukken. Schep de paprika om met de sugarsnaps, olijven, basilicum en de rest van de olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Serveer de groenten salade met de aardappels, de stukken zalm en het eitje. Lekker met citroen! Eet smakelijk!

 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*