Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Ovenschotel met chinese kool, aardappelpuree en gehakt

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(26 Stemmen)

voor 4 personen

 

Ingredienten:

  • 1 Chinese kool
  • 500 gram aardappels
  • 2 eieren
  • Een scheutje melk
  • 2 uien
  • Paneermeel
  • 500 gram gehakt
  • Boemboe saté kruiden (staat bij de kruiden van Conimex)
  • Ketjap
  • Arachideolie- of zonnebloem olie
 
Bereiding:
De aardappels wassen, schillen en met een klein beetje zout in een pan met ruim water gaar koken.
Als je de bereidingstijd wil verkorten zou ik de aardappels in kleine blokjes snijden, dan zijn ze eerder gaar.
In de tussentijd de uien schoonmaken en fijn snijden. De eieren in een kom klutsen en apart zetten.
De Chinese kool ook schoonmaken en klein snijden.
2 el olie in een wok of koekenpan verwarmen, hierin de uien fruiten*
Doe hier veel boemboe saté doorheen. Als je denkt veel te hebben toegevoegd doe je er nog meer in.(ongeveer 2 tot 3 eetlepels)
Pas op voor vlekken, het bevat kurkuma (wat overigens heel gezond is) en dat krijg je moeilijk uit je kleren.
Het gerecht moet sterk gekruid zijn.
Voeg vervolgens de gesneden Chinese kool toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Voeg dan de ketjap toe (ketjap manis!) ook hier geldt: niet te zuinig.(ongeveer 4 tot 5 eetlepels)
Stoof dit tot dat de kool beetgaar is. Bak intussen het gehakt in een aparte koekenpan.
Voeg daar ook boemboe saté en ketjap aan toe.
Inmiddels zijn de aardappels wel gaar, giet ze af, voeg wat melk toe en pureer.
Vet een ovenschaal in met wat olie.
Doe er een laag aardappelpuree in, daarbovenop het gehakt en daarop de chinese kool.
Eindig met weer een laag aardappelpuree.
De geklutste eieren over de puree gieten en bestrooien met het paneermeel.
Zet de schaal 20 minuten in de oven zodat het ei gaar is en er een lekker krokant korstje op komt.
Let op: Dit is een pittig gerecht!
 

*Fruiten is een kooktechniek waarbij je groentes, kruiden (zoals ui) of specerijen en/of paddestoelen zachtjes verwarmt in wat olie of vet. Dit zorgt ervoor dat de geur en smaakstoffen goed vrijkomen.

Tijdens het fruiten heb je geen deksel op de pan.

De gerechten zijn kleingesneden, zodat de smaak en geurstoffen nog beter ontwikkelen.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*