Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Roergebakken savooiekool met gebakken aardappels

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(7 Stemmen)

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 Groene Kool(savooiekool)
  • 800 gram aardappelen, of 2 zakjes verse kriel van Vitamientje
  • 1 gedroogde rode peper, fijngehakt
  • 1 stukje verse gemberwortel, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper & zout

 

Bereiding:

De aardappelen wassen en schoonschrobben.

(Of 2 zakjes verse kriel van Vitamientje gebruiken, deze hoeft u niet meer te wassen of te bewerken.)

Snijdt de aardappel in partjes en kook ze ongeveer 5 minuten voor.

Giet de aardappels af, verwarm 3el olie in een koekenpan en bak de aardappels aan alle kanten goudbruin.

Snijdt de groene kool klein. Verwarm in een wok of koekenpan 3 el olijfolie en voeg hieraan de knoflook, het gedroogde pepertje en de gemberwortel toe.
Kijk uit dat de knoflook niet verbrand, dan wordt hij bitter en dat zou zonde zijn.
Na 1 minuut de savooiekool toevoegen, even mee roerbakken.
Het is de bedoeling dan de savooiekool niet slap wordt, maar nog zijn bite behoudt.
De gebakken aardappels en de roergebakken savooiekool serveren met een lekker stukje rood vlees of een stevige vis.
Vegetarisch kan natuurlijk ook! Voeg wat noten aan de savooiekool toe en eventueel wat geitenkaas.
Voeg wat peper en zout toe naar smaak.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*