Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Macaroni met spek, pastinaak en rozemarijn

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(11 Stemmen)

voor 4 personen

 

Ingredienten:

  • boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 gram pastinaak
  • 300 gram magere biologische spekblokjes(echt of kunstvlees)
  • rozemarijn
  • parmezaanse kaas
  • 400 gram macaroni of andere pasta
  • peper en zout

 

Bereiding:

Doe wat boter in de koekenpan en bak de spekjes hierin uit.

Schil de pastinaak en snijd ze in min of meer gelijke blokjes.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Als het spek lekker bruin is de pastinaakblokjes erdoor scheppen.
Knoflook teentjes pellen en in dunne plakjes snijden.
Dit samen met rozemarijn in de pan doen.
Alles ongeveer 5 minuten(mag ook langer) bakken op laag vuur.
Even proeven of de pastinaak gaar is en of er meer kruiden bij moeten.
Peper erover strooien en door de gare pasta scheppen.

Strooi er naar smaak Parmezaanse kaas overheen.

 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*