Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Stoofperen in bladerdeeg

Recepten » Nagerechten

Geef uw waardering!
(20 Stemmen)

Voor 1 persoon

 

Ingrediënten:

 

Voor de peertjes:

  • 500 g stoofperen, geschild, in vieren
  • 400 ml water
  • 150 g suiker
  • 1 stukje citroenschil, zonder wit
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels

 

Voor het taartje:

  • 1 theel. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 4 à 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eetl. suiker
  • mespunt kaneelpoeder
  • 4 kleine taartvormpjes


Voorbereiding:
Zet de peren op met de rest van de ingrediënten en breng aan de kook.

Laat de peren met het deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes stoven tot ze rood en zacht zijn.

Laat ze in het stoofvocht afkoelen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvormpjes in met boter en bestuif ze met bloem.

Druk het deeg in de vormpjes en snijd rondom bij.

Dep de stukjes peer droog met keukenpapier en verdeel de stukjes peer over de deegvormpjes.

Bestrooi ze met wat suiker en kaneel. Bak de taartjes in circa 10 minuten mooi bruin.

Laat ze iets afkoelen en neem ze dan uit de vormpjes.  

 

Serveertip:
Serveer de taartjes warm met een beetje crème fraîche.

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Nagerechten » Stoofperen in bladerdeeg