Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Cranberrysaus

Recepten » Bijgerechten koud|Recepten » Nagerechten

Geef uw waardering!
(9 Stemmen)

Ingrediënten:

  • 350 gram cranberries

  • 250 gram kristalsuiker

  • 150 milliliter water of vruchtensap

 

Bereiding:

Meng de ingredienten bij elkaar in een sauspan.

Kook het samen ongeveer 15 minuten.

De saus moet in de pan al dikker worden. Haal de saus van het vuur af zodra het in de pan al dik is.

Giet de saus in uitgekookte of in sodawater geweekte potjes.

Doe de potten zo vol mogelijk zonder dat ze overlopen.

Draai de deksel erop en zet de potten op de kop op de deksel.

De eigen voorraad cranberrysaus is klaar.

Eet smakelijk!

 

Serveertip:

Klassiek combineren Amerikanen met Thanksgiving cranberrysaus bij kalkoen en kip.

Het past dus uitstekend bij wit vlees of wild zoals ree, hert, wild zwijn en eend.

Doe de saus ook eens over vla of over pudding.

Ook over zoete pannekoeken is dit heerlijk!
 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Bijgerechten koud|Recepten » Nagerechten » Cranberrysaus