Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Zoete aardappels met kikkererwten

Recepten » Bijgerechten warm

Geef uw waardering!
(13 Stemmen)

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 750 g zoete aardappels, geschild
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 15 g verse peterselie, fijngehakt
  • 30 g rucolasla, grofgesneden

 

Bereiding:

Aardappels in 20 min. bijna gaar koken. Aardappels afgieten en iets laten afkoelen.

Spek in droge grote braadpan in 5 min. krokant uitbakken.

Pijnboompitten toevoegen en al omscheppend goudbruin bakken. Aardappels in plakken snijden.

Spek en pijnboompitten uit pan nemen. Olie in braadpan schenken.

Aardappels en kikkererwten 3 min. bakken, af en toe omscheppen. 

Op smaak brengen met zout en peper.

Van vuur af peterselie en rucola erdoor scheppen. Spekjes en pijnboompitten erover strooien. 

 

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*