Wat kunnen wij voor u betekenen? Bestelling plaatsen?
nieuwsbrief
Welk fruit vind jij het lekkerst?
Mandarijn
Banaan
Aardbei
Appel
Sinaasappel
Druif
Kiwi

Gestoofde boerenkool

Recepten » Hoofdgerechten

Geef uw waardering!
(15 Stemmen)

4 personen

 

Ingrediënten :

  • 1 struik verse boerenkool van ongeveer 1 kilo
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • ½ rode peper, fijngesneden

 

Bereiding:

Breng een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook.

Maak intussen de boerenkool schoon door met je handen de bladeren van de takken te rissen.

Was de boerenkool goed. Leg de bladeren in de pan met kokend water en kook ze ongeveer 5 minuten.

Giet de boerenkool af en schep de groente op een groot bord.

Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit* de ui, knoflook en rode peper ongeveer 5 minuten.

Voeg vervolgens de boerenkoolbladeren toe. Schep alles goed om en stoof de groente nog ongeveer 10 minuten. Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

 

*Fruiten is een kooktechniek waarbij je groentes, kruiden (zoals ui) of specerijen en/of paddestoelen zachtjes verwarmt in wat olie of vet. Dit zorgt ervoor dat de geur en smaakstoffen goed vrijkomen.

Tijdens het fruiten heb je geen deksel op de pan.

De gerechten zijn kleingesneden, zodat de smaak en geurstoffen nog beter ontwikkelen.

 

Dit gerecht is ook lekker bij pasta of aardappeltjes!

Tips / opmerkingen? Vul hieronder in!

*
*
*
*
Niet leesbaar? Klik hier voor ander woord.
*

U bevindt zich hier: Recepten » Hoofdgerechten » Gestoofde boerenkool